Thursday, March 26, 2009

Atatürk, 26 Şubat 1921'de Amerikalı gazeteci Clanence K. Streit'in sorusu üzerine, Ermeni tehcirine ilişkin şu tarihi gerçekleri dile getirdi:

"Düşmanca ithamda bulunanların sürdükleri büyük mübalağalar dışında Ermenilerin tehciri meselesi aslında şuna inhisar etmektedir:Rus Ordusu 1915'de bize karşı büyük taarruzunu başlattığı bir sırada o zaman Çarlığın hizmetinde bulunan Taşnak Komitesi, askeri birliklerimizin gerisinde bulunan Ermeni ahalisini isyan ettirmişti.
Düşmanın sayı ve malzeme üstünlüğü karşısında çekilmeye mecbur kaldığımız için kendimizi daima iki ateş arasında kalmış gibi görüyorduk.
İkmal ve yaralı konvoylarımız acımasız bir şekilde katlediliyor, gerimizdeki köprüler ve yollar tahrip ediliyor ve Türk köylerinde terör hüküm sürdürülüyordu.
Bu cinayetleri işleten saflarına eli silah tutabilen bütün Ermenileri katan çeteler, silah, cephane ve iaşe ikmallerini, bazı büyük devletlerin daha sulh zamanından itibaren kendilerine kapitülasyonların bahşettiği dokunulmazlıklardan istifade ve bu maksada matuf olarak büyük stoklar husule getirmeye muvaffak oldukları Ermeni köylerinde yapıyorlardı."

Sunday, March 1, 2009

Ermeni lobisi Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raportörü Hollandalı bayan Ria Oomen-Ruijten’i tehdit ediyor
http://www.turkishny.com/en/hot-news/3530-ermeniler-beni-tehdit-ediyor.html

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten, 1915 hadiselerine "soykırım" olarak atıf yapmadığı için Ermeni lobisinden tehdit aldığını söyledi. 12 Şubat'ta Dış İlişkiler Komitesi'nde raporu büyük bir farkla onaylanan Hollandalı Ruijten, ilginç açıklamalarda bulundu.

Baskılara rağmen kaleme aldığı iki raporda da 1915 olaylarına "soykırım" ifadesinden kaçınan Ruijten, bu yüzden Ermeni lobisinin kendisinden pek hazzetmediğini kaydetti.

Raportör, "AP'ye tekrar seçilmemi engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarına dair bana söz verdiler." dedi.Oomen, "Ama bu sözler tehdit değil mi?" sorusuna ise, "Kesinlikle. Bir de ofisime sorun. Şimdiye kadar ne tehditler aldım." cevabını verdi.

Parlamentonun en kıdemli üyelerinden olan Ruijten'in hazirandaki seçimlerde AP'ye tekrar girmesi bekleniyor.