Saturday, May 3, 2008

Katliami kim Aslinda Yapmistir? ...Ermeniler Hayallerine Ulaþsaydý, Ölenler Ýçin Katliam Yerine þehit Diyecekti.

Ya ayni surecte dort bir yandan oldurulen Turkler?

Response to Kurtulus Savasi, Ermenilerin tum hayallerini yikti!

Ne aci!

Futbol istikrarli strateji gelistiremedigimiz gibi politikada da strateji bilmeyen toplum degil miyiz?

Hep savunmadayiz! Madem oyle deyip, ne zaman bize yapilanlarin hesabini sormayi ogrenecegiz?
Ne zaman ataga gececegiz?
Ya 1911 de oldurulen Milyonlarca Turk? Ya 1992 de oldurulen Azeri Turkleri Ya Ermenilerin Isgal altinda tutuklari Azeri topraklari?

BAKIS ACISI KIMLERE/NEYE GORE BELIRLENIYOR?
okuyunuz-ilginize: T

TK Baþkaný Yusuf Halaçoðlu : Ermeniler Hayallerine Ulaþsaydý, Ölenler Ýçin Katliam Yerine þehit Diyecekti.

AYSÝAD’ýn ( Avrasya Sanayici ve Ýþadamlarý Derneði) düzenlediði kuruluþ yýldönümü etkinliðine katýlmak üzere Denizli’de bulunan TTK Baþkaný Yusuf Halaçoðlu ;

“Tarihçiler komisyonunun kurulmasýný istemeyenler sadece Ermeniler deðil, Fransýzlar, Ýngilizler, Ruslar ve ABD’dir. Çünkü Ermenileri kýþkýrttýklarý ve silahlandýrdýklarý kendi arþivlerinde yer almaktadýr”.

“En Güzel Türkçe Ýþyeri Adý” yaryarýþmasýnda dereceye girenlere verilen ödülle baþlayan kuruluþ yýldönümü gecesine TTK Baþkaný damgasýný vurdu. Etkinliðine konuþmacý olarak katýlan Halaçoðlu ise 1915 olaylarý ile ilgili konuþmasýnda þunlarý söyledi.

Ermenilere ve tüm dünyaya çaðrýda bulunuyoruz gelin bir tarihçiler komisyonu kuralým ve belgeleri ile bu meseleyi tartýþalým diyoruz ama yaklaþmýyorlar. Onlarýn iddiasý; 1,5 milyon insaný öldürüp toplu mezarlara gömdünüz diyorlar.

O zamanlar dozer yok, mezarlar kazma kürekle kazýlýyor.Öldürüldüðü iddia edilen insanlar için 300 kiþilik mezar kazýlsa, 5000 tane toplu mezar kazýlmýþ olmasý gerek. 500 kiþilik mezarlar kazýlmýþ olsa 3000 tane toplu mezar olmasý lazým. Buyurun, gösterin yerlerini biz de açalým diyoruz. Ama yanaþmýyorlar.

Neden?

Çünkü haklý olmadýklarýný kendileri de biliyorlar, çünkü silahý da, parayý da verenler Ýngilizler, Fransýzlar ve Ruslardýr. Yaþadýklarý topraklara ihanet etmiþ, o topraklarda baþka bir devlet kurmaya kalkmýþ olan ve bu nedenle göç ettirilen Ermenilerin kimler tarafýndan kýþkýrtýldýðý ortaya çýkacak.

Tarihçiler komisyonu kurulduðu zaman tüm bu gerçekler ortaya çýkacak.Çünkü kendi belgelerinde bunlar yer alýyor. Ben bu belgeleri kendi arþivlerinden derledim. Bu gün Türk Tarih Kurumunda yüz bin sayfadan fazla yabancý arþiv belgesi bulunuyor. Bunlarýn hepsi arþivde yer alýyor.

Bu yüzden yanaþmýyorlar.” dedi Halaçoðlu ayný zamanda katliama uðradýðý söylenen bir buçuk milyon Ermeni’nin 1 milyon300 bininin o tarihte hayatta olduðunun da belgelendiðini belirterek ölümlerin nedenini ise þöyle belirtti. “Göç eden Ermenilerden 160 bini Rusya’da açlýktan ölmüþtür, Rus’lar aç býrakmýþtýr. 37 bin Ermeni koleradan ölmüþtür. Bu ölümlerin bizimle bir alakasý yoktur. Rus ordusunda, Fransýz ordusunda görev alan Ermeniler vardýr. Bunlar savaþa katýlmýþlardýr.

Savaþta hiç mi Ermeni ölmedi. Bunlar okunmuþ, üflenmiþ miydi? Osmanlý döneminde Türk-Ermeni savaþlarý oldu yani Osmanlý döneminde 1917, 1918, 1919’da, daha sonra Kazým Karabekir ile meydana gelen Ermeni savaþlarý var. Buralarda da Ermeniler öldü.

Tehcir sýrasýnda ölenlerin toplamý 8000- 8500 civarýndadýr. Hastalýktan ve açlýktan yollarda ölenler ise 37500 civarýndadýr. Toplasanýz 50 bin etmez.

Oysa 1914’ten itibaren Ermeni Komitelerin öldürdüðü Türklerin sayýsý 122 bindir. Üstelik bu Türkler henüz tehcir yani göç baþlamadan öldürülmüþtür. Bunu neden diyorum. Çünkü diyorlar ki tehcirde ölenlerin intikamý için Ermeniler Türkleri öldürdü. Hayýr bu asla doðru deðil. Çünkü göçten sonra öldürülen Türklerin sayýsý ise 410.000 dir.

Dolayýsý ile Ermeniler tarafýndan yapýlan katliamlarda 530 bin kaybýmýz vardýr. Sadece Van’da 100.000 kiþi. Þimdi tekrar soruyorum. Katliamý kim yapmýþtýr.? Ermeniler baðýmsýz bir devlet kurma hevesine düþmüþlerdir. Bunun için çatýþmaya girmiþlerdir.

Kim olursa olsun, hangi coðrafyada olursa olsun amaçlarý bu ise bunun riskini de kabul etmek zorundadýrlar. Ermeniler bu hayalini gerçekleþtirse idi ölenler için katliam yerine þehit ifadesini kullanacaklardý.”

Türkiye genelinde 41292 aþiret adý olduðunu belirten Halaçoðlu, bu konuda yedi ciltlik bir kitap hazýrladýðýný belirterek eski lakaplarýný bilen herkesin kendi aþiretlerini bulabileceðini belirtti. Halaçoðlu bu çalýþmayý yapmasýnýn sebebini ise Avrupa’nýn ipe sapa gelmeyen bilimsel olmayan çalýþmalarla Türkleri 47 farklý etnik gruplara böldüðünü hatta dini bir takým farklýlýklarý bile bu etnik gruplarýn içerisine aldýðýný söyledi.”

Türkmenler Þii, Alevi, Sünni diye ayrým yapan Avrupalýlar hiç Almanlar Protestan ya da Almanlar Katolik diyorlar mý? Din orda insanlarý farklý etnik gruplara bölmüyor da Türkiye’de neden bölmeye kalkýyorsunuz?“ diye sözlerine devam TTK Baþkaný kendi deðerlerimize sahip çýkmamýz gerektiðini ve birbirimizden korkmamýz, aksine sýký baðlar kurmamýz gerektiðini söyledi.

Konuþmasýnýn sonunda derneðimiz üyelerinden birinin “ Vakýflar Kanunu hakkýndaki görüþleriniz nelerdir? ” sorusu üzerine Halaçoðlu; “ Benden haddimi aþmamý istemeyin ama kýsaca þu cevabý verebilirim. Türklerin Bulgaristan da ve Yunanistan da yüzlerce vakýflarý var. Bizden bu kanunu çýkarmamýzý isteyenler acaba neden diðer ülkelerden böyle bir talepte bulunmazlar? Bunun üzerinde hükümette, yetkililerde, vatandaþlarda çok iyi düþünmelidir” dedi.

Bir baþka izleyicinin ”AB ve ABD’nin, Ermeni meselesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ve sizin gibi uzman kiþilerin görüþlerine itibar etmesi yerine bir romancýnýn (Orhan Pamuk) yazdýklarýný dikkate almasý ve ödüllendirmesi ne kadar ciddidir? Sorusuna ise “ Cevabý zaten sorunuzun içinde verilmiþ durumda ben daha baþka ne diyebilirim ki?” dedi

Kaynak :A.Vanligolu / Kuvayi Milliye Ulusal Güçler

No comments: