Tuesday, December 16, 2008

ASIL SİZ TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEYİN !

Sayın Prof. Dr. Ahmet İnsel,
Sayın Prof. Dr. Baskın Oran,
Sayın Dr. Cengiz Aktar,
Sayın Ali Bayramoğlu,
04.12.2008 tarihinde basında yer alan “özür diliyorum” adlı imza kampanyanızı okudum. Sözde Ermeni soykırımına ilişkin kampanya metninizde “1915’te Osmanlı Ermelileri’nin maruz kaldığı Büyük felaket’e duyarsız kalmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum” sözleriniz yer alıyor.
Tarihi sorumluluk karşısında bireysel tavır olarak değerlendirdiğiniz bu kampanya ile “açıkça konuşmamış olmaktan dolayı yaşanan utançla” Ermeniler’ den özür diliyorsunuz.
Eğer vicdandan söz ediliyorsa veya insani duygulardan o zaman asıl özür dilenmesi gereken milletin kim olduğu değişecektir.
Yıllardır soykırımla suçlanmış, bu sebeple birçok Avrupa ülkesi tarafından dışlanmış Ülkemizin işlemediği bir suçu kabul etmesi yönündeki bu girişimi “talihsiz” buluyorum.
Süngülerle delik deşik edilen, kazıklara çakılarak öldürülen, yakılan insanlarımız var bizim. Yıllardır kendi yaptıkları soykırımı ülkemizin üzerine yıkan ve işbirlikçi güçlerle birlikte hareket eden Ermenistan’dır. Tarihin kısa özeti bile bu soykırım suçlamasının senaryodan ibaret olduğunu göstermektedir.
Kısaca tarihe bir göz atarsak; 1820 yıllarına kadar uzanan Ermenistan sorununda 1890’ dan 1915 yılına kadar birçok isyan çıkarılmış ve 500000 yakın vatandaşımız katledilmişti. Çıkan isyanları Osmanlı kuvvetlerinin bastırması da dünya kamuoyuna maksatlı olarak "Vahşi Müslümanlar Hıristiyanları katlediyor" mesajı verilerek soykırım iddialarına uluslararası sorun niteliği kazandırılmıştı. 1973 yılından 1994 yılına kadar 36 devlet görevlisi şehit edilmişti. Ermeni terörünün amacı her fırsattan yaralanarak Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklemek, sözde işgal altındaki topraklarını kurtararak "bağımsız bir Ermenistan" kurmaktı.
Tarihte, Rusya ve İngiltere’nin Ermenileri kendi emellerine nasıl alet ettikleri belgelenmiştir. Günümüzdeki ABD üsleri gibi, kullanılan Irak ve etnik dinlere bağlı guruplar gibi. Bu gerçekler, “Ermeni sorunun ardında emperyalizmin Osmanlı İmparatorluğu’nu parçalama ve paylaşma politikaların yattığı” açıktı. Belgelere dayalı olduğu halde “Türk’lerin üzerine özellikle yıkılmıştı”.
Sözde soykırım iddiaları ile sorunun tüm dünyaya taşınması, soykırım olarak kabul edilmesi, bu yolla Türkiye’den tazminat ve toprak talebinde bulunması amaçlanmaktaydı.
Bugün ise hala bu politikalarına ısrarla devam ettirmektedirler. Emperyalistlerin politika oyunları ile acıları yaşamış ülkemize inat, kampanyanızın amacını “Ermenilerin başına gelenlerin Türkiye’de çok az bilinen, unutturulmuş, tahrik edilmiş olgular” olarak tanımlıyorsunuz. Türk’lerin bu meseleleri daha çok büyüklerinden, dedelerinden duyduğunu ve bunun aslında gerçeği yansıtmadığını hatta konun objektif olarak değerlendirilmediğini söylüyorsunuz.
Son tahlilde Ermenilerin artık Anadolu’da olmadığını ama diğer unsurlar Türkler ve Kürtler hala burada diyerek dün Ermeni vatandaşlarının kullanıldığı gibi bugünde emperyalistlerin aynı amaçla hedefinde olan “Kürt vatandaşlarımıza” yönelik oyunları görmüyorsunuz.
Ve gerçeklerin çok farklı olduğunu söylüyorsunuz, bu yargıyı neye dayanarak hangi belgeyi kanıt göstererek yapıyorsunuz?
Peki, sizler gerçekten objektif misiniz?
Gerçekten bir “Türk” olarak atalarımıza, vatandaşlarımıza yapılan bu katliamları görmezden gelen vicdanlarınız rahat mı?
Bu talihsiz kampanyayı başlatan sizlerin bu girişiminizi bir Türk vatandaşı olarak kınıyorum.
Kampanya öncülerinden Baskın Oran’ın gelecek tepkilere ilişkin açıklaması ise “Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak özür diliyorum. İsteyen diler, isteyen böyle bir şey yoktur deyip yoluna devam eder” yönünde.
Bende tekrar yineliyorum “devlet arşivlerimizde Ermeni soykırımının senaryodan ibaret olduğu belgelerle kanıtlanmıştır”, 1906-1922 yılları arasında Anadolu’da ve Kafkaslar’ da 514.255 vatandaşımız ile sayı tespiti yapılamayan 60 yakın köy halkımız Ermeniler tarafından katledilmiştir.
Ve binlerce vatandaşımızın “katillerinden özür” dileniyor.
Asıl özür dileyenler için;
Atalarımızdan, binlerce şehidimizden “biz” özür diliyoruz.
Bunca yıl bu safsatanın ülkemiz üzerinde karabulut gibi dolaşmasına izin verdiğimiz için asıl biz özür diliyoruz.


*************************************************************************

Indeed, you should apologize from Turkish Nation!
We do not apologize from Armenians!

Prof. Dr. Ahmet İnsel,
Prof. Dr. Baskın Oran,
Dr. Cengiz Aktar,
Mr. Ali Bayramoğlu,

I have read about your signature campaign “We are Sorry” as stated in the press on 04.12.2008. In this campaign regarding the “Alleged” Armenian Genocide, you state the following lines: “My conscience can’t accept that the Big Catastrophe that the Ottoman Armenians incurred in 1915 is not considered and denied. I deny this unfairness, and I personally share the feelings and pains of my Armenian brothers, and I apologize from them.”

You apologize from Armenians “with a shame due to not speaking of explicitly” through this campaign that you consider as a individual behavior against the historical responsibility.

If the consciences or humanitarian feelings are considered then the nation from which one must indeed apologize shall change.
I consider this initiation towards acceptance of our country which has been accused of the genocide for years and has been alienated for this reason by many European countries as simply “unfortunate.”

We have our people killed with bayonets and impaled or burned alive in fires by Armenians. It is Armenia which puts on the Genocide “they indeed did” to our country and acts harmoniously with the imperialists. Even a short summary from the history indicates that this Genocide charging against our country is only a scenario.
If we can only glimpse the history; then we will see that many riots occurred leading the massacre of more than our 500,000 citizens by Armenians from 1890 to 1915 based on the Armenian problem originated from 1820s. And the reaction of Ottomans to extinguish such riots were publicized to the world as a message “wild Muslims kill Christians” to provide the happenings were considered as “an international problem”. From 1973 to 1994, 36 Turkish state officers were assassinated. The aim of Armenian terror is to drag Turkey to instability, and to save the alleged occupied lands and to establish an “independent Armenia.”
In the history, it is now well documented how Russia and England used Armenians as a tool for their aims. Just like the US bases today, just like the used Iraq and people from different ethnics and religions or sects. The fact is “Imperialism created breaking and sharing of the lands of Ottomans behind the Armenian problem”. It was obvious in the documents that “it was put on Turkish people.”

It was aimed to announce the problem to whole world through Genocide allegations, to accept it as genocide, and to request land and compensation from Turkey through this way.
Today they insist on following the same policy. You define the aim of your campaign as to remind “the less known or forgotten phenomena in Turkey.” You also state that Turkish people learned this phenomenon mostly from their ancestors and grandfathers, and it was not the real situation and/or objectively evaluated.
In the final evaluation, you do not see new games towards our “Kurdish originated citizens” by imperialists as they used the Armenian citizens yesterday by saying that “Armenians do not exist now in the Anatolia, but Turks and Kurds are here”.
And you say that the reality is truly different, how do you come up with this
idea and based on what evidence?


But, are you all objective?
Is your conscience really comfortable by ignoring the massacres towards our ancestors and citizens as a “Turkish” citizen?

I, as a “Turkish citizen” condemn this “unfortunate” initiation started by you.
And the explanation from Mr. Baskin Oran to the reactions is like “I apologize as a Turkish citizen. And anybody is free to either apologize for or deny it.”

I would like to repeat “it is proven in our archives through the documents that the alleged Genocide is only a scenario; and between 1916 and 1922, in Anatolia and Caucasians there are 514,255 Turkish Ottomans killed along with 60 villages which were completely terminated by Armenians.”

And now, “they are sorry” on behalf of our thousands of citizens.

For those saying that they are sorry;

“We” apologize from “our” ancestors and thousands of the martyrs.

We, indeed, are sorry that we let this thousand year of demagogy ( have been staying on our country like a black cloud.

Turkish Citizens
http://www.ozurdilemiyoruz.tr.com.tr/

No comments: