Wednesday, December 17, 2008

Özür mektubuna imza atanlar devede kulak

Ayşe Özgün

Bir de utanmadan "özür mesajı" hazırlamışlar, imza bekliyorlar! Diaspora göbek atıyordur!

Cumhurbaşkanımız maç izlemeye Ermenistan'a gittiği tarihte de göbek attı bu grup!
Los Angeles'ta yaşayan ve bu grubun her an uydurduğu masalları bertaraf etmeye çalışan Türk asıllı Amerika'lı vatandaşlarımız da üzüldüler.

"Biz burada nelerle uğraşırken Cumhurbaşkanın "hiç bir olumsuzluk yokmuş" gibi Ermenistan'a maç izlemeye gitmesi, bizleri hem çok şaşırttı.. hem de derinden yaraladı.." diyen mesajlar aldım.

Kendilerini "aydın" olarak tanımlayan Ali Bayramoğlu, Ahmet İnsel gibi bir kaç kişinin hazırladığı metin şöyle hazırlansaydı, canım yanmazdı: "1915 yıllarına rastlayan Osmanlı'nın çöküş döneminde, 'Dur bakalım bu pastadan bize de bir dilim çıkar mı?' hevesiyle, yabancı desteğine güvenip, katliama girişip, bir çok Türk ve Kürt asıllı insanları tek, tek ve topluca öldüren dedelerimizin bu hareketi karşısında, hükümetin tehcir'e başvurması neticesi yollarda yaşamlarını yitirmiş olmaları üzüntü vericidir."
"Bununla yetinmeyip, yıllar sonra ASALA adı altında kurulan bir şebeke tarafından Türkiye Cumhuriyeti dış işleri mensuplarını hunharca öldüren daha çok Fransa ve Amerika'da mukim Ermeni Diasporası'nın da Türk halkından özür dilemesi gerekir."
"Tarihi gerçeklere kulaktan kulağa muhakkak abartılarak geçirilenler değil, o tarihte çeşitli ülke devletlerin resmi kayıtlarının açılıp karşılaştırılmasıyla erişilebilinir.
Türkiye Cumhuriyeti arşivlerini açmış ancak Ermenistan hükümeti bu hareketten devamlı surette kaçınmıştır.
Acaba neden?" "Bernard Lewis, Stanford Shaw gibi bir çok dünya çapında tarihçi bu kuyunun dibine inebilmiş ve netice itibariyle Türk'lerin bir soykırım yaptığı iddiasının kocaman bir yalan olduğunu dünyaya ilan etmişlerdir." "Her iki tarafın imzasına açtığımız bu mektup sayesinde benzer katliamların ileride tekrar etmemesini diler, tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ederiz." İmza: Ali Bayramoğlu ve Ahmet İnsel İşte bu kadar!
Bu yazıda yanlış hiç bir cümle yoktur! Ali ve Ahmet Bey'ler tarafından neden bu metin kabul görmez? İçten içe kabul etseler bile, bu söylemle, bu beyler böylesine dikkat çekebilirler mi canım? Gündeme gelebilirler mi? Belki de bazı müstakbel ödüllere aday olabilirler mi? Bugüne kadar 2500 kadar kişi imzalamış onların çarpık metnini! 75 milyon arasından 2,500 kişi çıkmasını normal buluyorum! Hani "Devede kulak.." derler ya? Tam da o biçim!
Türk gençligi, birinci görevin, Türk bagŭmsŭzlŭgŭnŭ, Türk Cumhuriyeti ni sonsuza dek korumak ve savunmaktŭr"

No comments: